фото: , УикипедияХиляди хора се събраха в столицата на Черна гора

...
фото: , УикипедияХиляди хора се събраха в столицата на Черна гора
Коментари Харесай

Хиляди протестираха в черногорската столица

фото: , Уикипедия

Хиляди хора се събраха в столицата на Черна гора - Подгорица - с цел да стачкуват против потреблението на сръбски национални знаци от опозиционните партии. Протестиращите скандираха " Това не е Сърбия " и " Няма да се откажем от Черна гора ", съобщи Ройтерс

Опозиционните обединения, измежду които и просръбският Демократичен фронт, проведоха манифестации, с цел да отпразнуват успеха си на парламентарните избори предходната неделя, откакто стана ясно, че партията на президента Мило Джуканович няма да успее да сформира независимо държавно управление. На тези събирания имаше и сръбски флагове, а някои от хората вършиха жест с ръка, прочут като сръбски привет.

В Черна гора съществува надълбоко разделяне във връзка връзките със Сърбия, като някои от хората упорстват за по-близки връзки с Белград, а други се опълчват изрично на сходно нещо, разяснява Ройтерс.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР